Italiensk Citronkaka med Ingefärsgrädde 6


Tänkte tipsa ännu en gång om denna godsak som kan va lagom avslut efter en påskmiddag, sötsyrligt och fräscht. En riktigt god sötsyrlig Italiensk citronkaka som doftar härligt friskt av citroner! Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj! 😉 Mmm, och ät den tillsammans med en klick ingefärsgrädde! Så himla gott till kvällsfikat!

Botten

2 ½ dl vetemjöl
100 g smör (rumsvarmt)
½ dl florsocker

Gör såhär:
Gör en deg och smörj en rund form med löstagbar kant.
Grädda pajskalet i 20 min i 175 grader

Kräm

2 ägg
saften från en citron
1½ dl socker
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Riv skalet av en citron

Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt , rör ihop resten av ingridienserna och blanda med ägg/socker smeten. häll över pajskalet och grädda i 20-25 min i 175 grader.
Sikta florsocker över kakan direkt efter den kommer ur ugn, samt lite mer florsocker då den svalnat helt!

Ingefärsgrädde:

2½ dl grädde
2 tsk riven ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker

Vispa grädden och blanda ner ingefäran & socker.

Smeten över pajskalet..

Klar Citronkaka!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Italiensk Citronkaka med Ingefärsgrädde