Tacopaj med Bacon, Ananas & Cremefraiche/sweetchili topping
Jag älskar mat som är en blandning av sött & salt, dock inte herren i huset! Men ibland är det ät eller va utan som gäller.. 😉 Denna Tacopaj är huur god som helst så testa kan ni! 🙂 Gillar ni saltsöt mat?
Bilderna blev bedrövliga, men bättre en dålig bild en ingen alls….
-
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten -
Fyllning:
400g köttfärs
1 pkt bacon, skuret i mindre bitar
1 burk majs -
burkananas i bitar (så mycket ni vill)
-
tacokrydda
-
Topping:
1½ burk creme fraiche
riven ost
uppvispat ägg
3 msk sweetchilisås -
2 msk salsa
-
kryddor
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den kallt en stund. Tryck ut degen i en springform, degen ska gå ända upp till kanterna och välla lite över, nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min. Stek köttfärs och bryn till fin färg, tillägg bacon i bitar och stek med (brukar skrapa köttfärsen lite åt sidan).Tillsätt vatten och tacokryddan (enligt påsen). Rör ner ananas och majs, häll sen fyllningen i formen. Blanda till toppingen och bred ut över fyllningen. Rulla ner degkanterna. Ugn 225 grader ca 20-25 min.
Lite nya kryddor från Kocken`s dök upp idag med, lagom att testa! 🙂