Kalljästa Briocher med Lemoncurd


Oemotståndligt gott frukostbröd!!! Baka på kvällen, ställ in i kylskåp och grädda på morgonen… Har ni inte testat detta ska ni absolut göra det!

Briocher ett fransk brytbröd, här åt jag dem med florsocker, rivet citronskal & lemoncurd.

Det här behöver du:

  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • flingsalt, florsocker & citronskal

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.

Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i ca 12 timmar.

Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till bollar.

Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.

Jäs utan bakduk cirka 1 timme .Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt.  Grädda mitt i ugnen 225 grader 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna. (Org recept Coop)

Färdig deg redo att vila i kylskåp.

Rulla till bollar, lägg i muffinsform, jäs 1 h.

Klara att avnjutas, muuums!




Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Kalljästa Briocher med Lemoncurd