Fuskvariant: Köttbullar av Fransklöksoppa

Jätte smarrigt tycker jag det blir med denna snabba variant av köttbullar, hela familjen älskar det! 🙂 Med samma recept brukar jag göra köttfärslimpa men tillsätter även oliver & skivade champinjoner (bacon runt). (Ugn 175 c 40 min)

Det här behöver du:

1 påse löksoppa (hela påsen om man tycker om lökbitar)
1 burk creme fraiche
1 ägg
ströbröd, salt & peppar
500 gram malet kött (jag använder nöt, och bara nöt)

Gör såhär:
Blanda ströbröd och löksoppan med creme fraichen och ägget, låt smeten få vila ca 15 min,  blanda i färsen och rör väl. Tvätta dina händer kallt och rulla jämnstora bullar. Stek i olivolja och smör.
.
Stek i en blandning av olja och smör..
Salta smarriga köttbullar…
Trotsade traditionen och körde på mustapekkasås… Hemmagjort mos till!

7 reaktioner på ”Fuskvariant: Köttbullar av Fransklöksoppa

  1. Jag brukar alltid använda mig av fransk löksoppa också i mina köttfärssmetar. Det blir alltid jättegott. Tyvärr är ju karln i huset mjölkallergiker så det vita måste vi skippa 🙁

  2. Hej! Vilken trevlig sida du har! =) Jättefina recept! Jag tänkte dela med mig av mitt recept till dig om köttfärslimpa. Jag brukar även köra med fransk löksoppa när jag gör köttfärslimpa men brukar blanda med ärt-majs-paprika-mix! Jag rekommenderar! Supergott! Och så brukar jag blanda flytande margarin med lite sojasås och pensla över köttfärslimpan! Mums! =)

Kommentera