Dulche de leche Brownie

Något smaskigt ska det va till helgen… eller så har jag bara bak-abstinens! 😉 Denna brownie fick jag tips om via en annan blogg men har ändrat receptet lite…

Jag gjorde kakan i MAX micron, men går lika bra i vanlig ugn! Rekomenderar nu i efterhand att använda smörpapper i formen, annars fastnar kolan i botten…

Dulce de Leche Brownie
  • 200 g mörk choklad
  • 110 g rumsvarmt smör
  • 4 msk kakaopulver
  • 3 stora ägg
  • 3 dl  farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 dl  vetemjöl
  • 1½ dl dulce de leche (lite lös)

Gör såhär:

(Börja med att koka en burk kondeserad mjölk i en kastrull med vatten ca 2 h, detta blir en ganska lös dulche de leche)

Sätt ugnen på 175 grader, smörj en form (jag tog crispformen ca 20 cm diameter). Smält chokladen och smöret. Rör ihop kakao, ägg, socker & salt i en bunke, rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör till en slät och fin smet. Häll smeten i formen och se till att den fördelar sig jämnt, klicka ut dulche de leche matskedsvis över smeten. Marmorera med en gaffel. Ugn 30-40 min, eller crispa i micron ca 6-7 min.

Låt kakan svalna och skär upp den i bitar.

Klicka ner kolan…

Marmorera med gaffel..

Sockerchock…. Vore mycket fräschare med bär & lite grädde…