Den Stora Matdagen 2011

Idag gick den av stapeln, Hill & Knowlton som anordnare… En salig blandning av utställare, press, minglare… och god plockmat som svenska kocklandslaget fixat. Temat idag var Food & Trends!

Dessa små godbitar fanns utställda av Lavazza…

Äppelmust…

Pärlans Konfektyr, I love them! 😉

Med fanns även importören av ett Fair Trade märkt vin, både rött och vitt.. röda blev favoriten! (Finns att beställa på systembolaget)

En nyhet från Findus som är väldigt svår att misslyckas med…

Temat var Food & Trends, årets stora mattrend blir att inte följa någon trend heter det! Själv stor jag att årets stora fluga kommer bli Resurssmart – Köpa mindre, utnyttja maten till fullo! (Så mycket som var fjärde matkasse slängs nu..), även hemlagat från grunden spås slå igenom!

Vid en undersökning kollades var vi tar inspiration ifrån till matlagning och hela 54,5 % svarade matprogram på TV, medan ”bara” 12,8 % svarade via matbloggar.. vilket är intressant och visar att det finns utrymme att växa!

Maten hade svenska kocklandslaget fixat…

Good pannacotta dessert med liten macaron med smak av xanté & kola…

…tillverkad av ChefskonditorOperakällaren, Daniel Roos!

Olivia var med i minglet (ska börjas i tid) och passades av egen Nany ”fröken Janet”.. 😀