Mattias goda choklad- och hasselnötskaka 5


Så enkelt så enkelt så ett barn klarar av det! Idag ska ni få följa med när Emmis bakar helt själv (njaa liiite assistans från mamma var det), hon börjar bli duktig på 1 dl, 2 dl, 1 msk, 1 tsk etc…. Och himmel vad gott.. Den där Mattias Larsson – han kan han!

Choklad- och hasselnötskaka

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3,5 dl brun farin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • en liten nypa salt
  • 3 ägg
  • (Jag tillade även 2 msk kaffe)

Till formen:

smör och rostad cocos

Gör såhär:

Smöra crispformen och fodra den med rostad cocos.

Hacka nötter och choklad grovt. Lägg smöret i en plastbunke och smält det i MAX Mikrovågsugn ca 1 minut på 500 W. Häll sedan ner farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao, salt, nötter, choklad, kaffe och ägg. Blanda runt alltsammans ordenligt och häll ner det i den fodrade crispformen. Crispa kakan ca 7 minuter. Utan micro kan ni lägga i ugn på 200 c ca 25-30 min.

Nu har hon fodrat formen med kokos och gått vidare till att mäta upp 100 g smör.. (Notera finskorna, dem skulle nödvändigtvis vara på) 😀

Ska man bli en riktig kock ska det börjas med stora kniven direkt! (Ring inte socialen..) 😉

4 msk…

”Ingen fara”, säger hon och tittar på mig! 😀

”Håll alltid din arbetsplats ren”… Det lär vi oss sen..

Det är detta som är GODAST!


Tjoffsan 7 minuter på crips – klart!

Mums!

Ät och må bra! Servera tex med grädde & chokladsås…




Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Mattias goda choklad- och hasselnötskaka