Daimchokladkaka med Digestivebotten

Hittade detta recept i pröva på högen! 🙂 Mäktigt men gott gott! 🙂 Älskar allt med digestive… Kunde såklart inte hålla mig ifrån att ändra lite i receptet! 😉

Det här behöver du:

Botten:
20 Digestive kex
100 g Smör

Kaka:

  • 125g Smör
  • 2 Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • ½ dl Kakao
  • 1 krm Salt
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 msk kallt Kaffe
  • 56 g grovt hackad Daim (en dubbel daim)

Gör så här

Botten:

Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Smält smöret. Blanda smöret med kexsmulorna.Tryck ut kexmassan i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 10 min. Låt svalna.

Kaka:

Smält matfett och ställ det åt sidan. Rör snabbt ihop ägg, socker, kakao, salt och mjöl med en slev. Tillsätt matfett, kaffe och den hackade chokladen. Häll smeten över den avsvalnade kexbotten. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 40 min.

Kladdig, saftig chokladkaka…

Smarrig digestivebotten..

Perfekt att bjuda gäster på med en klick kardemummagrädde…

Imorse gick jag med solen i ansiktet, hörde fågelsång och kände en förnimmelse av VÅR! Blev så sugen på en stor frasig bukett tulpaner, som nu står på TV bänken! 🙂


7 reaktioner på ”Daimchokladkaka med Digestivebotten

  1. Hej!
    Va kul att du kikade in!:)
    Vart bodde du när du bodde i Haninge?

    Jo, det var nog honom du såg i Port73 i lördags, han var iaf där 😉 Hihi, kul att du kände igen honom:)

    Hur mår ni annars då?

Kommentera