Daimchokladkaka med Digestivebotten 7


Hittade detta recept i pröva på högen! 🙂 Mäktigt men gott gott! 🙂 Älskar allt med digestive… Kunde såklart inte hålla mig ifrån att ändra lite i receptet! 😉

Det här behöver du:

Botten:
20 Digestive kex
100 g Smör

Kaka:

  • 125g Smör
  • 2 Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • ½ dl Kakao
  • 1 krm Salt
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 msk kallt Kaffe
  • 56 g grovt hackad Daim (en dubbel daim)

Gör så här

Botten:

Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Smält smöret. Blanda smöret med kexsmulorna.Tryck ut kexmassan i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 10 min. Låt svalna.

Kaka:

Smält matfett och ställ det åt sidan. Rör snabbt ihop ägg, socker, kakao, salt och mjöl med en slev. Tillsätt matfett, kaffe och den hackade chokladen. Häll smeten över den avsvalnade kexbotten. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 40 min.

Kladdig, saftig chokladkaka…

Smarrig digestivebotten..

Perfekt att bjuda gäster på med en klick kardemummagrädde…

Imorse gick jag med solen i ansiktet, hörde fågelsång och kände en förnimmelse av VÅR! Blev så sugen på en stor frasig bukett tulpaner, som nu står på TV bänken! 🙂



Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Daimchokladkaka med Digestivebotten