Älgstek, Mustapekkasås & Smörslungad Körsbärspotatis


En redig söndagsmiddag är till ända! Älgsteken fick H till födelsedagspresent av Pia & Ulf, kan man få bättre present?! 😀 Den tillreddes efter Per Morbergs recept! (Men kokades på låg värme i 3 h, vi vill att köttet ska va så mört att det faller isär) 😀 Såsen hittar ni här.

Körsbärspotatis är smaskigt! Speciellt smörslungad, testa den!

Det här behöver du:

  • Körsbärspotatis
  • Smör
  • Havssalt
  • Persilja

Koka potatisen, med skalet på, tills den nästan är helt färdig och häll sedan av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör i en stekpanna och fräs potatisen tills den tar färg. Strö över havssalt och persilja efter smak och servera sedan till kött eller fisk.

Gotti gott!

Så mört så det faller isär…Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Älgstek, Mustapekkasås & Smörslungad Körsbärspotatis