Mjuk Pepparkaka med Lingon

På lördag kommer vi ha lite  julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och “adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll! 🙂

Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen! Emmis var med och bakade, hon har blivit en mästare med Kitchen Aiden och öppnar, stänger, vrider på hastigheten etc.. 😀

Det här behöver du:

 • 100 g smör
 • 2 dl farinsocker eller strösocker
 • 2 ägg
 • 1 dl vaniljyoghurt (el gräddfil, filmjölk, naturell yoghurt)
 • 1/2 dl lingonsylt
 • 3 dl vetemjöl
 • 2-3 msk pepparkakskrydda
 • 2 tsk kanel
 • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (1,5 l). Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Rör ner yoghurt och sylt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min.

Luktar underbart…


Små händer som inte kan hålla sig borta…
8 thoughts on “Mjuk Pepparkaka med Lingon”

 • Det där är ett gammalt recept som jag bakat länge, lite större sats. Kakan blir ännu godare om man råkar ha t.ex grädde som surnat el dyl, då blir kakan mörkare o fylligare i smaken. Bakar den året runt, går alltid hem!

 • Själv ska jag sätta degen till en skånskpepparkaka i morgon. MUMS! Dom är perfekta att ha till fikat och ha i frysen och plocka fram. För den som gillar mögelost så kan man ha det på.. själv fördrar jag smör och vanlig ost.. och ett stort glas kall mjölk! =)
  Har du recept på en god skånsk pepparkaka så får du gärna lägga ut, försöker hitta den bästa. =)

 • Hej 🙂 Jag lånade en bild på den här kakan till mitt inlägg med vårat recept. För jag kom hem så sent idag och var tvungen och fixa en “lucka” till min julkalender på min blogg så hann inte ta någon bild och kakan var uppäten 🙁 Men jag länkade till din blogg. Hoppas det var okej 🙂 säg bara till annars. Mvh Julia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *