Vitchoklad & skumtomtefudge

Eftersom jag älskar skumtomtar och sett detta recept på flera andra bloggar trodde jag detta godis skulle vara något för mig – men det var det inte, way to sweet! 🙂 Illa var det inte och det försvinner sakta men säkert från kylskåpet i allafall! Undrar vem skåpråttan är.. 😉

Här kommer iaf receptet ifall ni andra vill testa!

Det här behöver du:

ca 12-15 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Gör såhär:

Blanda i kastrull och smält alltihop utom chokladen på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljus och svalnat lite. Häll upp i en bakplåtsklädd form (liten) och låt stelna i kylen. Skär i bitar.

Skumtomtar, Yummi!

Sen är det bara att röra ihop allt!

Blev lite sugen på att testa med skumbananer iaf.. Någon som testat redan?

13 reaktioner på ”Vitchoklad & skumtomtefudge

  1. Hmmm, då blir det inget av detta hemma hos oss. Tjejen min älskar syrligt och starkt. Så jag tänkte kolla lite chilichoklad och annat spännande man kan koka ihop. Blir nog lite ischoklad med chili i.. Har du förslag på starkt eller syrligt julgodis? Gärna i fina färger såklart! =)

  2. Testade att göra dessa med en blandning av mörk och mjölkchoklad(överblivna chokladrester efter julgodisbaket) istället för vitchoklad och tänkte att de kanske inte skulle bli lika söta men njaa..jag må gilla sött men de var fortfarande för söta för mig. Dock doftar fudgen himla gott! 🙂

  3. Såhär några månader efteråt.. Förrförra julen gjorde jag fudge på skumbananer, väldigt sött men uppskattade va dom har jag för mig! (:

  4. Jag har gjort skumtomtefudge i flera års tid och ALLA gillar dem skarpt utom jag själv – alldeles för sött för mig men roliga att göra!
    Alla tänkbara typer av skumgodis funkar och även mörk eller ljus choklad, eller varför inte en blanding…

Kommentera