Fettuccine Pancetta e Funghi (Färsk Pasta med Krämig Bacon & Champinjonsås)

Denna rätt är nog en av de mest snabblagade och mest uppskattade i vår familj, enkla rena ingridienser som bara blir fantastiskt gott!

Servera med en god parmesanost (parmigiano reggiano) , grissini och fyllda oliver.

 

Det här behöver du:

  • 2 pkt Bacon (skär i bitar)
  • 150 g champinjoner ( skivade)
  • 2 vitlöksklyftor (fin hackade eller pressade)
  • 2 dl grädde
  • 1 burk creme fraiche
  • salt & grovmalen svartpeppar (ev lite grillkrydda)

Gör såhär:

Stek baconet tills det tar färg, tillsätt champinjoner & vitlök och stek tills baconet blir krispigt och champinjonerna genomstekt. Tillsätt grädden och creme fraiche, krydda!

Serevera med färsk pasta, parmesanost & oliver!

 

Bästa osten och färsk fettuccine!

Zetas fyllda oliver – min nya favorit!

Enklast är godast – I äkta italiensk anda!


0 reaktioner på ”Fettuccine Pancetta e Funghi (Färsk Pasta med Krämig Bacon & Champinjonsås)

  1. Jag är ingen olivtjej men i mat ger det mycket god smak. Tycker du att färdig riven parmesan i påse smakar lika gott som parmesan som du river själv? Jag tycker att det är ganska stor smakskillnad men har inte provat den som du har här på bilden.

Kommentera