Jordnötsbräck

Snart kommer julen, då ska det finnas godis på borden… Detta får bli det första i raden av julgodis!

Ge mig gärna tips / recept på ert favorit godis! 🙂

Det här behöver du:

100 gram salta jordnötter

100 gram smör

2½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

Gör såhär:

  1. Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka tills massan är 145 grader. Det tar 10-15 minuter på ganska hög värme. Dra åt sidan och tillsätt nötterna.
  2. Koka ytterligare några minuter tills massan är 145 grader igen.
  3. Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Vicka plåten så att massan flyter ut.
  4. Bryt i bitar när bräcket har kallnat.

Blir en perfekt ”gå bort present” i en fin skål, eller varför inte julklapp!



0 reaktioner på ”Jordnötsbräck

  1. Jag vill ju väldigt gärna i teorin pyssla, baka, safta och sylta till jul, men i verkligheten blir det sällan mycket av den varan.
    Favoriter från förra året var dock Leilas Rocky Road, samt maränger med polkagris. Så det blir det nog även i år. Tror jag lägger ner knäck och ischoklad, för det äter vi aldrig av…

  2. Favorit blir ju svårt för det finns så mycket gott 🙂 men dom här kolorna gick hem hos oss förra julen. Själv hann jag bara smaka en för min brors sambo blev så förtjust i dom att hon tömde skålen själv haha http://lynnpetersson.blogg.se/2009/december/kola-med-marshmallows.html

    Och dom här är ruskigt goda 🙂 http://lynnpetersson.blogg.se/2009/november/vit-chokladfudge.html

    Och dom här är ju både lätta att göra och goda att äta. http://lynnpetersson.blogg.se/2009/december/marshmallowsgodis.html

    I år tänkte jag göra ett nytt försök med knäcken, tycker det kladdar så när man häller upp det. Har du kanske något tips på hur man lättast får till det?

  3. Vilken härlig blogg!

    Kika in på min om du vill ha ett smarrigt recept på pepparkaksbiscotti. Superenkla att göra. Inte så tålamodstestande som vanliga pepparkakor. Hehe!

Kommentera