Stuvad Vitkål, knaperstekt bacon & kokta morötter

Inte direkt en vanlig fredagsmiddag idag, men är man sugen så är man! Gillar  mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist!

  • (ca 1 liter) Vitkål i bitar eller strimlor
  • 4 msk Smör
  • 3-4 dl Grädde
  • Salt & tpeppar
  • (Muskotnöt & liite sirap)

Gör såhär:

Skär vitkålen i mindre bitar eller  strimlor. Fräs i smöret några minuter på medelvärme, utan att den får ta färg. Krydda med lite salt & peppar. Häll på grädde (ev lite muskotnöt och lite sirap) koka upp.

Låt  småputtra i 25-30 minuter, rör om då och då. Blir den för torr kan man hälla på lite mer grädde.

Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter.