Bulgursallad med stekt halloumi, pinjenötter & yoghurtsås

Halloumi kan man få ett plötsligt sug efter, smaken, koncistensen, mmmm det ÄR gott! 🙂 Speciellt tillsammans med en matig sallad, en god yoghurtsås och ett gott bröd till! Denna sallad var en av de godaste vi ätit på ett bra tag så den kommer defenitivt göras snart igen! 🙂

Det här behöver du:

 • 1 paket halloumi

 • 3 dl Bulgur (okokt)

 • 1 lime/citron  (rivet skal och saften)

 • ½ rödlök

 • 1 liten röd paprika

 • ½ gurka

 • 1 avocado

 • ca 1 dl pinjenötter

 • 1 näve hackad koriander

 • ca 50 g valfri sallad

 • 2 dl turkisk yoghurt

 • 1 vitlöksklyfta

 • olivolja

 • salt o peppar

Gör såhär:

Koka bulgur, låt svalna en aning, ringla över lite olivolja och rör om. Hacka grönsakerna, löken, koriander och salladen, rör ner bland bulgurn. Pressa i lite citronsaft och smaka av med salt & peppar. Skär halloumin i skivor (ca 5 mm tjocka) stek i het stekpanna med lite olivolja (eller grilla). Lägg upp salladen på ett fat, toppa med Halloumin, avocadon, strö över pinjenötterna.


Yoghurtsås:

Blanda yoghurten med pressad vitlök, citron/lime saft och lite rivet skal. Rör ner hackad koriander( lite torkad mynta använde jag med). smaka av med salt & peppar.

En lite syrlig yoghurtsås med koriander & mynta är gott till…7 reaktioner på ”Bulgursallad med stekt halloumi, pinjenötter & yoghurtsås

 1. Gud vad gott! Jag har dille på halloumi för tillfället och har ätit det senast idag, men blev vrålsugen igen efter att ha sett detta recept:) Nu vet jag vad det blir till lunch i morgon! Tack för tipset:)

 2. Hejsan!
  Om jag förstått det rätt så är du duktig på att baka, laga mat osv?
  Jag är allergisk mot mjölk vilket gör att jag inte kan göra många viktiga detaler, tex glasyren på cupcakes.. så jag undrar om du har en gäng bra recept på smaskika glasyrer till olika kakor, muffins osv? tacksam för svar. Du får jätte gärna göra ett inlägg om det så det blir enklare att förstå.

  Kram!

Kommentera