Linsgryta med kokosmjölk, ingefära & jasminris

En Linsgryta passade bra en dag som denna, med härliga indiska smaker…  Bara ett gott Naan bröd som fattades!

Det här behöver du:

  • 3 dl purjolök (både grönt och vitt)
  • 3 st morötter
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 4 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 4 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 3 dl torkade röda linser
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 4 portioner jasminris
  • färsk koriander

Gör såhär:

1. Skiva purjolöken tunt (hälften av det vita, hälften av det gröna). Skala och skär morötter i sneda slantar, cirka ½ cm breda. Skala och finriv ingefäran.

2. Ta en gryta med lock. Häll ner olja, tillsätt spiskummin, koriander. Låt kryddorna fräsa i  oljan någon minut. Fräs purjolöken lätt, låt  pressad vitlök samt riven ingefära fräsa med en kort stund utan att det tar färg.

3. Häll ner vatten, kokosmjölk, grädde, torkade röda linser, skurna morötter och grönsaksbuljong. Låt koka under lock på svag värme cirka 15 minuter. Tillsätt hackad färsk koriander och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, sallad & bröd (naan).

Jasminris kryddat med färskmalen svartpeppar & sumak…

0 reaktioner på ”Linsgryta med kokosmjölk, ingefära & jasminris

Kommentera