Vegetariska Vårrullar med glasnudlar

Vårrullar kan man bli sugen på ibland, tycker dock inte det är så spännande att stå och fritera dem hemma men det händer! Som för nån vecka sen då dessa blev gjorda! 🙂

Vi åt dem som middag med en sallad och sweet chilisås till.

Du behöver:

 • 100 g glasnudlar
 • 2 msk olja
 • 2 klyftor vitlök
 • 2 dl riven morot
 • 1 ägg
 • 2 dl riven färsk kål
 • 1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm (el filodeg)
 • 1 msk maizena och 1 msk vatten
 • 5 dl olja till fritering
 • Sweet chilisås
 • salt & peppar
 • Gör såhär:

 • Lägg  glasnudlar i vatten att mjukna (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar. Pressa vitlöken i en skål och blanda i nudlar, morot, ägg och kål. Stek i olja under omrörning i fem minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter, salta & peppra. Låt svalna. Lägg 1-2 matskedar fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och ”klistra” skarven med maizena och vattenblandningen. Fritera vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg. Servera med sweet chilisås att dippa i och en god sallad.
 • stekning av fyllningen..

  Klara!


 • 6 reaktioner på ”Vegetariska Vårrullar med glasnudlar

  1. Jisses, vad smarrigt med hemmagjorda vårrullar. Har varit sugen på att testa länge men inte hittat vårrulleplattor. Gissar att man får besöka en asiatisk butik för att finna sådana, för i våra butiker finns inga =(.

  2. Hemmagjorda vårrullar är ju bara så gott. Jag kan tipsa om att jag aldrig friterar mina utan jag lägger dem på ett bakplåtspapper, penslar med olja och kör in dem i ugnen 225 grader i 15-20 minuter tills de fått färg. Det blir jättegott och mycket smidigare än att frittera i varm olja.
   Ska testa din fyllning nästa gång, den lät jättegod.

  Kommentera