Vegetariska Vårrullar med glasnudlar 6


Vårrullar kan man bli sugen på ibland, tycker dock inte det är så spännande att stå och fritera dem hemma men det händer! Som för nån vecka sen då dessa blev gjorda! 🙂

Vi åt dem som middag med en sallad och sweet chilisås till.

Du behöver:

  • 100 g glasnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl riven morot
  • 1 ägg
  • 2 dl riven färsk kål
  • 1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm (el filodeg)
  • 1 msk maizena och 1 msk vatten
  • 5 dl olja till fritering
  • Sweet chilisås
  • salt & peppar
  • Gör såhär:

  • Lägg  glasnudlar i vatten att mjukna (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar. Pressa vitlöken i en skål och blanda i nudlar, morot, ägg och kål. Stek i olja under omrörning i fem minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter, salta & peppra. Låt svalna. Lägg 1-2 matskedar fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och ”klistra” skarven med maizena och vattenblandningen. Fritera vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg. Servera med sweet chilisås att dippa i och en god sallad.
  • stekning av fyllningen..

    Klara!



  • Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    6 tankar om “Vegetariska Vårrullar med glasnudlar