Lingonlimpa med filmjölk

Här kommer receptet på den goda Lingonlimpan som Agneta hade gjort till dopet! Väldigt enkelt jäsfritt bröd som du rör ihop på en kvart! 🙂 

(Dock var hennes gjord på finsk surmjölk, nästa gång ska jag pensla brödet med lite sirapsvatten med) 

 

  • ½ l lingon
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl sirap
  • 3 tsk soda (Bikarbonat)
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 dl rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 l filmjölk

Gör såhär: 

Lingonen blandas med saltet och sirapen. Rör ihop soda, bakpulver och alla 3 mjölsorterna. Tillsätt lingonen och  1 l filmjölk (kall). Rör ihop, häll i ugnsform med höga kanter. 225 grader i 30 min sen 200 grader 10 min. 

Rör ihop allt… 

 

Häll ut på ugnsplåt.. 

 

11 reaktioner på ”Lingonlimpa med filmjölk

  1. Gillar bröd som inte behöver jäsa, har lite dåligt tålamod med andra bröd… Så detta brödet ska vi prova., låter hur gott som helst med lingon i istället för russinen som oftast hamnar i bröden annars.

  2. Hej Nette!

    I dag, denna regniga söndag, har jag bakat ditt recept på lingonlimpan med surmjölk. Den blev supergod, hann bara ur ugnen så skar jag upp en bit med smör som rann, åh gott, gott!
    Bakar själv mycket bröd, o är inte så förtjust i bröd utan jäst, men måste säga att den här limpan var jättelyckad, snabbt går det också. Så den kommer nog att bli bakad många ggr än.
    Tack för receptet, förstod det var av Pias svärmor. Alltid kul med nya recept. Du har också en mycket trevlig o bra blogg!!
    Ha det så bra!
    fd. grannen Monica

Kommentera