Lingonlimpa med filmjölk

Här kommer receptet på den goda Lingonlimpan som Agneta hade gjort till dopet! Väldigt enkelt jäsfritt bröd som du rör ihop på en kvart! 🙂 

(Dock var hennes gjord på finsk surmjölk, nästa gång ska jag pensla brödet med lite sirapsvatten med) 

 

  • ½ l lingon
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl sirap
  • 3 tsk soda (Bikarbonat)
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 dl rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 l filmjölk

Gör såhär: 

Lingonen blandas med saltet och sirapen. Rör ihop soda, bakpulver och alla 3 mjölsorterna. Tillsätt lingonen och  1 l filmjölk (kall). Rör ihop, häll i ugnsform med höga kanter. 225 grader i 30 min sen 200 grader 10 min. 

Rör ihop allt… 

 

Häll ut på ugnsplåt.. 

 



11 thoughts on “Lingonlimpa med filmjölk”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *