Kladdig Kladdkaka med kokostopping

Sötsuget satte in, och en liten baksugen dam hemma så då var det bara att sätta igång! Härligt seeg & kladdig blir denna! 🙂

Kladdkaka:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 150 g smält smör

Topping:

  • ½ påse kokos (100 g)
  • 1 dl socker
  • ½ dl sirap
  • 0.75 dl mjölk
  • 30 g smör

Rör ihop alla ingridienserna till kladdkakan, (ej vispa) och häll i en smörad form.

175 grader i ca 15 minuter på det nedersta gallret. Tillred toppingen under tiden.  Blanda allt i kastrull och låt sjuda ihop ett par minuter. Bred över kakan och sätt in i ugnen ca 10 min. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.

13 reaktioner på ”Kladdig Kladdkaka med kokostopping

  1. Men guuuud så smarrig den ser ut, måste prova den senare i veckan.
    en fråga, bakar du i varmluftsugn?
    vet du om man lägger på tid eller 25grader när receptet är för varmluftsugn men man bakar i vanlig ugn?

  2. Jag bakar i vanlig ugn! 🙂 Men ska det tex va 200 grader i vanlig kan man grädda i ca 180 grader i varmlufts! 🙂 Men att sänka med 25 grader låter ganska lagom… Eller höja då om det är tvärtom!

  3. Hur fick du kokostoppingen att lägga sig på kakan? Den föll nämligen igenom smeten när jag försökte mig på den 😛

  4. Sofia: Om kakan är för lite gräddad då du tar ut den och häller på toppingen kan det åka ner mot botten, testa grädda den lite längre tid innan du smetar på den nästa gång! 🙂 (Kan va lite olika på ugnar hur lång tid som är lagom)

Kommentera