Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök
Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull! 😉 Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)
Det här behöver du:
- 4 Laxfileer (tärnade ca 2*2 cm)
- 1 msk pressad limejuice
- 2 msk riven ingefära
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olja
- 1 gul paprika (hackad)
- 6 st skivade champinjoner
- 2 dl grädde
- 1 burk creme fraische
- 2 dl vittvin
- salt & svartpeppar
- (4 msk hackad timjan)
Gör såhär:
Gör en marinad på oljan, vitlöken, lime & ingefära. Salta & peppra lite, tillägg laxen och låt ligga ca 1 h. Stek laxen, tillägg senare paprikan och champinjonerna. När allt är stekt röres grädde & creme fraiche ner. Låt koka upp och tillägg slutligen vinet (och färsk hackad timjan) smaka av med salt & peppar.