Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull! 😉 Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)

Det här behöver du:

  • 4 Laxfileer (tärnade ca 2*2 cm)
  • 1 msk pressad limejuice
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 1 gul paprika (hackad)
  • 6 st skivade champinjoner
  • 2 dl grädde
  • 1 burk creme fraische
  • 2 dl vittvin
  • salt & svartpeppar
  • (4 msk hackad timjan)

Gör såhär:

Gör en marinad på oljan, vitlöken, lime & ingefära. Salta & peppra lite, tillägg laxen och låt ligga ca 1 h. Stek laxen, tillägg senare paprikan och champinjonerna. När allt är stekt röres grädde & creme fraiche ner. Låt koka upp och tillägg slutligen vinet (och färsk hackad timjan) smaka av med salt & peppar.