Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull! 😉 Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)

Det här behöver du:

 • 4 Laxfileer (tärnade ca 2*2 cm)
 • 1 msk pressad limejuice
 • 2 msk riven ingefära
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 4 msk olja
 • 1 gul paprika (hackad)
 • 6 st skivade champinjoner
 • 2 dl grädde
 • 1 burk creme fraische
 • 2 dl vittvin
 • salt & svartpeppar
 • (4 msk hackad timjan)

Gör såhär:

Gör en marinad på oljan, vitlöken, lime & ingefära. Salta & peppra lite, tillägg laxen och låt ligga ca 1 h. Stek laxen, tillägg senare paprikan och champinjonerna. När allt är stekt röres grädde & creme fraiche ner. Låt koka upp och tillägg slutligen vinet (och färsk hackad timjan) smaka av med salt & peppar.

0 reaktioner på ”Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

 1. Ja, fisk borde man äta mer av. Är ju oftast ganska lättlagad mat. Ett tag försökte vi ha som regel att äta fisk varje tisdag. Får nog återuppta det i höst. Då måste jag nog testa detta smarriga recept tror jag…

Kommentera