Knäckig Äppelkaka med Vitchoklad

Länge sen det bakats i köket, men igår skedde det! 😉 Äppelkaka är ju såå gott, släng i lite vitchoklad så blir det snäppet bättre! Grundreceptet kommer från Kryddburken.

Det här behöver du :
2-4 äpplen (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

100 g hackad vitchoklad

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplerna. skiva dem. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret + bakpulvret. Rör sist ner vitchokladen. Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

Servera med Vaniljvisp!

Klar att avnjuta!

0 reaktioner på ”Knäckig Äppelkaka med Vitchoklad

  1. Receptet är precis likt en äppelkaka som min mamma brukar baka och har lärt mej, Smakekakan kallar hon den, min favoritäppelkaka 🙂 Jag ska testa att sätta i vitchoklad i nästa gång jag bakar den, säkert supergott!

  2. Hjälp vad gott detta låter/ser ut! Låter gott med vit choklad i, har aldrig tänkt på att man kan kombinera det med äpple! Fin blogg du har!

Kommentera