Närpes Tomater & Pågen nyheter

Ibland blir man GLAD, som idag när H kom hem med massa Närpes tomater, det är guld för en Närpesbo på vift! 😉

Har man inte ätit dem och inte ätit tomater ”direkt” av plantan så vet man nog inte hur riktiga tomater ska smaka! (Säger en aningen partisk kardemummagumma) 😉

Tusen Tack Anita!

Övrigt då? Jo Pågen har lanserat lite nyheter som vi testat!

Gifflar med extra kardemummasmak, de var tydligen så goda att de försvann i ett nafs! Jag hann tyvärr inte smaka med H ger dem 5 av 5 möjliga! 😀

Creme fyllda muffins, med smak av sommarbär var ännu en fullträff, alla här hemma gillade dem, perfekt till spontanfika på altan! 4½ av 5 möjliga.

Trekorn, med  klippt råg, fullkornsvete och havrekärnor. Tyckte brödet var aningen för torrt för min smak, inget jag kommer att köpa igen! 2 av 5 möjliga.

0 reaktioner på ”Närpes Tomater & Pågen nyheter

 1. Hej.
  Vilket lustigt sammanträffande! Min sambos mamma kommer från Kaskö och hans kusin bor i Närpes. Jag hajjade verkligen till när jag läste Närpes!! 🙂 Vi var där för två år sedan på tomatkarnevalen.. Hihi!
  Jag själv har ingen släkt i Finland, så jag hade väldiga problem med dialekten. Speciellt i Närpes! Haha!
  Hoppas tomaterna smakar mums!
  Mvh Sara

 2. Så sant så sant om tomaterna. Tyvärr förstår man väl inte att uppskatta dem då man har dem så nära. Men jag förstår att de saknas när man är på ”bortaplan”!

 3. Nu gåtar e no va na fäil på central däilan… ha tu sitti jen å int sagt naaa… tå ja äntå ha fuundera..

  e ji faaaaan int vaaaaaanlit… å int all dagar 😛

 4. jo ja mäinar att e ji int vari da man stöiter på nain häimifrån.. tå man sitter å tror från början att di hör häim jär *S* Kul! 😉

 5. Ja täjde tomaatän saknar man noo..goodast i väärldän!!
  Finns knappt ens svenska tomater att få tag på schenn..
  Ha en bra dag!
  Hälsningar norrifrån

 6. Lät som en hel del gott från Pågen, lilleman här hemma skulle nog gilla gifflarna eftersom Shrek finns med på förpackningen (stora idolen 😉 ). Tomater direkt från plantan är ju så fantastiskt gott, längtar till mammas växthus nu men får hålla till godo med vanliga, butiksköpta tomater så länge.

Kommentera