Ananaspaj

Denna smarriga paj är en av mina favorit pajer i dessert väg! Idag hade jag en liten hjälpreda med i köket som åt om vartannat… Mmmm nananaspaaaj…. 😀

Vilken är er favoritpaj? (Söt)

Det här behöver du:
Pajdeg

3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 ägg
1 dl socker
1 burk Valio matkvarg (eller creme fraiche)
2 tsk vaniljsocker
1 medelstor burk Ananas i bitar (eller krossade)

GÖR SÅ HÄR :
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en ugnsfast form. Ställ in formen i kylen 30 min. Förgrädda eventuellt pajen en stund i 200 grader. Vispa sedan ihop ägget, sockret, matkvargen & vaniljsocker. Häll den avrunna ananasen över pajen och sedan äggsmeten över . Grädda ca 25-30 min i 200 grader tills smeten stelnat och fått lite färg.

Avrunnen Ananas i pajform….

På med kvargsmeten…

Klar att avnjutas…

0 reaktioner på ”Ananaspaj

  1. Ser supersmarrigt ut! Jag har dock aldrig testat att göra den med kvarg bara creme fraiche.
    Vår favvopaj är Banoffee paj!

  2. Ananaspaj testade jag för första gången för cirka 2 veckor sedan och redan vid första tuggan blev det min absoluta favorit! Så himla gott!!!

    Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

Kommentera