Brie, Salami & Broccoli Paj
Paj är gott ibland, gör man lite extra ”småpajer” blir det perfekt matlåda på jobbet med! 🙂
Denna paj är lätt att göra vegetarisk, bara uteslut salamin!
Vilken är er favorit matpaj?
Det här behöver du:
Pajdeg:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
Fyllning 1:
100 g Salami (skuren i bitar)
100 g Brieost (skuren i bitar)
1 st Broccolibukett
Fyllning 2:
2 ägg
2½ dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar & Kryddor (valfria)
Gör såhär:
1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
Lägg i en plastpåse i kylen 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. (Jag använde en med löstagbarbotten). Nagga botten och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
2. Strö salami & Brie över botten, Skär broccolin i mindre buketter och koka lätt, tillägg i pajskalet.
3. Rör ihop alla ingridienser i fyllning nr 2. Häll röran över Salami/brie/broccoli blandningen.
Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Servera med en god sallad!
Förgräddat pajskal med brie, salami & broccoli…
Fyllning 2 på plats, klar för ugnen….
Gräddad & klar…