Brie, Salami & Broccoli Paj

Paj är gott ibland, gör man lite extra ”småpajer” blir det perfekt matlåda på jobbet med! 🙂

Denna paj är lätt att göra vegetarisk, bara uteslut salamin!

Vilken är er favorit matpaj?

Det här behöver du:

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten

Fyllning 1:

100 g Salami (skuren i bitar)
100 g Brieost (skuren i bitar)

1 st Broccolibukett

Fyllning 2:

2 ägg
2½ dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar & Kryddor (valfria)

Gör såhär:

1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
Lägg i en plastpåse i kylen 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. (Jag använde en med löstagbarbotten). Nagga botten och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
2. Strö salami & Brie över botten, Skär broccolin i mindre buketter och koka lätt, tillägg i pajskalet.
3. Rör ihop alla ingridienser i fyllning nr 2. Häll röran över Salami/brie/broccoli blandningen.

Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Servera med en god sallad!

Förgräddat pajskal med brie, salami & broccoli…

Fyllning 2 på plats, klar för ugnen….

Gräddad & klar…

0 reaktioner på ”Brie, Salami & Broccoli Paj

  1. Oj oj oj vad gott det där såg ut!! Det här receptet ska jag spara. Min favoritpaj är en tacopaj med ett lager sweetchili blandat med créme fraiche på toppen. Supergod!

  2. Hej! Har massa salami och broccoli hemma och fundera på att laga en paj. Googla och hamna här… Men kan man göra utan Brieost. Tänkte lägga i lite tomater oxå. Vad tror du?

    TACK för inspirationen. //Camilla

Kommentera