Flygande Jakob

Väldigt sällan vi har denna rätt i huset då H inte gillar det alls! Jag tycker Flygande Jakob är gotti gott… 😉

Vilken sida står ni på? 🙂

Det här behöver du:
1 grillad kyckling
1 paket bacon, skuret i bitar (lyckades jag glömma)
1 banan
1 ½ dl salta jordnötter
4 dl grädde
1/2 dl chilisås
2-3 msk sweet chilisås

Salt, peppar & paprikapulver
ev. curry

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Rensa kycklingen och dela köttet i bitar och lägg i ugnsfast form. Stek bacon i panna eller på hushållspapper i mikron (full effekt ca 3 minuter.) Strö bacon och skivad banan över kycklingen. Rör i hop grädde, chilisåserna och kryddorna och häll över kycklingen. Tillaga i ugn ca 25-30 minuter tills gratängen fått fin färg. Strö över jordnötterna innan servering.

Servera med ris och en sallad.

Klar!

0 reaktioner på ”Flygande Jakob

 1. Maken ställer sig på din sida, han gillar absolut Flygande Jakob. Jag däremot tycker inte om nötter i mat och är inte någon fantast av mjuka bananer så jag sällar mej till den andra gruppen. Usch vad jag lät kräsen nu, fast jag inte alls är det…

 2. Jag tyckte inte om den skolan serverade, så jag trodde att jag inte tyckte om det. Nu när jag har testat att göra det själv har jag insett att dte är jättegott! 🙂

 3. Älskar Flygande Jacob. Den har ett oförtjänt dåligt rykte, då det anses så 80-tal att servera detta. Håller inte alls med.
  Mer flygande jacob till folket 😉

 4. hejsan, jag tror att det ar mitt forsta besok harinne…sparar dig bland favoriterna for jag maste helt klart komma tillbaka och titta pa alla godsaker du har:)
  Flygande jakob hade jag helt glomt bort o maste laga till det har och se vad dem tycker har i Italien:)
  Kramar,
  Nena

Kommentera