Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis 8


Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens! 🙂 Själv har jag ingen lergryta så jag använde gjutjärngrytan även om vin och gjutjärn inte går så bra ihop!

Soltorkade tomater har jag testat från Örneborgs Delikatesser, de har betydligt mindre olja på sig än vanliga soltorkade tomater, vilket känns lite fräschare!

Det här behöver du:

  • 500 g Nötkött i bitar
  • 1 Gullök
  • 1 Purjolök
  • 3 Morötter i bitar
  • 1 Squash
  • 1 Aubergine
  • 5 stora Champinjoner
  • 2 dl Tomatsås (Jamie olivers tomat & chili)
  • 3 dl Rödvin
  • 1 l vatten
  • 4-5 soltorkade tomater
  • Salt, peppar & kryddor
  • Färsk timjan

Gör såhär:

Bryn köttet i olja. Krydda med salt, peppar & kryddor. Häll över i en gryta.  Hacka  lökarna och morötterna och stek tills löken blir glansig, lägg sedan över dem i grytan. Häll på vatten, tomatsås, några kvistar timjan och vinet. Ställ i mitten av ugnen ca 1 h i 200 grader.

Skiva soltorkade tomater, squash, aubergine och champinjonerna, fräs i lite olja och häll över i grytan, ställ grytan i ugnen ytterligare 15 minuter.

Servera med en sallad och ex örtkryddad klyftpotatis.

 

Goda råvaror är en förutsättning…

Servera med ex klyftpotatis…

 

 

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis