Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis

Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens! 🙂 Själv har jag ingen lergryta så jag använde gjutjärngrytan även om vin och gjutjärn inte går så bra ihop!

Soltorkade tomater har jag testat från Örneborgs Delikatesser, de har betydligt mindre olja på sig än vanliga soltorkade tomater, vilket känns lite fräschare!

Det här behöver du:

  • 500 g Nötkött i bitar
  • 1 Gullök
  • 1 Purjolök
  • 3 Morötter i bitar
  • 1 Squash
  • 1 Aubergine
  • 5 stora Champinjoner
  • 2 dl Tomatsås (Jamie olivers tomat & chili)
  • 3 dl Rödvin
  • 1 l vatten
  • 4-5 soltorkade tomater
  • Salt, peppar & kryddor
  • Färsk timjan

Gör såhär:

Bryn köttet i olja. Krydda med salt, peppar & kryddor. Häll över i en gryta.  Hacka  lökarna och morötterna och stek tills löken blir glansig, lägg sedan över dem i grytan. Häll på vatten, tomatsås, några kvistar timjan och vinet. Ställ i mitten av ugnen ca 1 h i 200 grader.

Skiva soltorkade tomater, squash, aubergine och champinjonerna, fräs i lite olja och häll över i grytan, ställ grytan i ugnen ytterligare 15 minuter.

Servera med en sallad och ex örtkryddad klyftpotatis.

 

Goda råvaror är en förutsättning…

Servera med ex klyftpotatis…

 

 

 

8 reaktioner på ”Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis

  1. Mmmmm….riktigt smaskigt såg det ut…
    Själv lagar jag en Beuf Bourguignonne….konstig stavelse 😉
    Ha en trevlig kväll!!!
    Tack för en jätte trevlig sida 🙂

  2. Hej!

    Wow vilken härlig sida jag hamnade på nu då 🙂

    Tack för en massa inspiration och fina bilder!!!

    Kram
    Mia

  3. Hej Hendrik! Det beror på hur mycket de äter, kan räcka att bara dubbla receptet.. Men Tripplar du det kanske det lämnar till lunch nästkommande dag med! 😉 Så det kan va en bra idée att göra för att vara på den säkra sidan! Hoppas ni gillar den! 🙂

Kommentera