Pippi Långstrump tårta

En Pippi tårta är säkert många småkottars önskemål då man fyller år! Denna tårta är en “enkel” genväg till en pippi tårta men som blev väldigt populär!  🙂 Nu var det länge sen denna tårta blev gjord (Emmis kalas) men kanske passar bra att visa nu med då jag själv fyller år i morgon! 😉 Dock blir födelsedagsfikat först nästa helg då vi är aningen upptagna här hemma nu! Men det blir inte en pippi tårta då kan jag lova.. 🙂

Tårtan är dekorerad med:

  • Grädde
  • Godis i olika färger & former
  • Vindruvor & jordgubbar
  • Guldpengar
  • Pippi figur (Säljs i 3-pack för ca 99 kr)
  • Guldströssel

Innuti har jag lagt:

  • Caffe latte mousse (ekströms)
  • Hallonsylt
  • konserverade mandariner
  • marsan kräm

Sockerkaksbotten jag gjorde till denna blev väldigt lyckad, hög & luftig och gick att dela i 3 delar!

Det här behöver du:

5 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
2½ – 3 tsk bakpulver

Gör såhär:

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen (24 cm i diameter med löstagbarkant). In i ugnen 175 grader på nedersta falsen i ca 40 minuter. Kolla med  stickprov om kakan är klar!

 6 thoughts on “Pippi Långstrump tårta”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *