Skagenröra (Toast skagen)

Toast skagen är så himla gott! Skagenröra är heller inte svårt att göra själv om man skulle ha tid & lust! Här kommer ett recept jag testade för ett tag sedan som blev riktigt bra! 🙂

 Det här behöver du:

250 gr räkor 
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk färsk hackad dill
salt & svartpeppar
½ burk rom
lite citronsaft
(2 msk hackad rödlök)
 
Gör såhär:

 Hacka räkorna grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäsen,

 Creme fraichen, rom och dillen (rödlöken). Smaksätt med salt och peppar och en skvätt citronsaft.

 

 

18 reaktioner på ”Skagenröra (Toast skagen)

  1. Det är ju så gott med toast skagen… om jag får pilla bort räkorna bara! 😉 Löjrom går däremot fin-fint!!
    Är det ost du har längst underst på brödet?

  2. Jag tröttnar aldrig på den här smörgåsen, så otroligt god! Tittade runt lite på din blogg och bestämde mig genast för att jag skall testa din Getostpaj med Ruccola & Granatäpple sallad! 🙂

  3. Måste fråga. Vilken sorts majonäs använder du? Jag tycker många majonäser är för starka för att ta 1 dl av. då smakar det bara majonäs…

  4. Ewa: Kavlis Äkta majonnäs på burk brukar jag använda! Om du tycker det smakar för kraftigt går det utmärkt att skära ner på majonnäsen och tillägga mer creme fraiche! 🙂

  5. aah. det är så jag brukar göra. tänkte bara om du hittat nåt annat märke. för jag har jobbat på restaurang o där kan man i princip ha bara majonäs för den smakar verkligen inte likadant som kavlis. (när de har köpt in det på hink)

Kommentera