Morotskaka med Limefrosting

En favorit i repris bakades ikväll efter jobbet tillsammans med lilla hjälpredan! Detta är den godaste Morotskaka jag vet, så saftig mmmm…

Imorgon är det åter dax med ett litet födelsedagsfika för Emmis, något på efterkälke dock men sånt som händer då man har små förskoletjejer! Men vem säger nej till fika en extra gång?! 😀

Det här behöver du:

3ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1tsk kardemumma
½ tsk malen ingefära
en nypa salt
1½ dl solrosolja
4½dl rivna morötter
smör och ströbröd till formen

Limefrosting:

60g smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost (jag satte 150g )
skalet av en lime

Vispa alla ingredienser med elvisp. Bred ut över kakan.

1) Sätt ugnen på 150 grader
2) Vispa ägg och socker pösigt
3) Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten
4) Tillsätt olja och morötter
5) Häll smeten i en bröad form, gärna med löstagbar botten, 24cm.
6) Grädda i mitten av ugnen ca 55min.
7) Låt svalna och bre på frostingen

9 reaktioner på ”Morotskaka med Limefrosting

  1. Låter mums! Lime är ju en bra brytning till så mycket. Jag har nog aldrig gjort morotskaka men den här ska jag banne mig testa!

  2. Jag smakade på morotskaka med limefrosting för första gången nyligen. Det var bland det godaste jag ätit! Så fräscht! Nu har jag gjort pepparkaksmuffins och tänkte prova med limefrosting ovanpå.

Kommentera