Turkiska pannbiffar med fetaost & Oliver

Dax för pannbiffar var det igen! Riktigt gott. Matvete är någon vi använder ofta istället för ex ris. Nu tycker jag det är tom godare än pasta/ris och 100 ggr nyttigare! 🙂 Har ni testat?

Det här behöver du:

  • 600 g Nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 fint hackad gullök
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 2 dl oliver (skurna i bitar)
  • 1 pkt  fetaost
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser  i en bunke. Smaka av med salt, peppar & kryddorna.

2. Forma till biffar av valfri design och stek dem i en stekpanna med smör tills de är precis genomstekta.

3. Servera med en sallad & kall creme fraiche sås. Jag har matvete & creme fraiche med mint till.

0 reaktioner på ”Turkiska pannbiffar med fetaost & Oliver

  1. Det var en spännande ingredienslista till biffarna och det ser verkligen kanongott ut! Matvete är jag inte speciellt förtjust i, bulgur kan jag sträcka mig till, det tycker jag är riktigt gott. Men det kan ändå inte konkurera ut pasta! 😀 Måste testa kryddningen du använder, både dijon, spiskummin, timjan, och oliver… Det var annorlunda och ska helt klart testas!

  2. Låter supergott! Men jag måste bara fråga hur du gör med fetaosten. Mosar du i den i färsen eller lägger du färsen runt om eller hur gör du?

  3. Riktigt gott var det! Tackar för det fina receptet:) Vi brukar blanda turkisk yoghurt med sweetchilisås, riktigt gott och riktigt enkelt!
    Potatis blev det här men matvete låter riktigt spännande det med.:)
    Ha en trevlig kväll och Gud välsigne dig!

Kommentera