Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Fisk är gott & hälsosamt! Men att enbart äta lax känns lite långtråkigt för smaklökarna…

Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken! Kryddar man den lite först och sen panerar blir den riktigt god! Smälter nästan bort i munnen… 😉

Fisken serverades med färskpasta med en krämig pestosås.

Det här behöver du:

1 dl vetemjöl
2 dl cornflakes
1 ägg
2 st Pangasiusfiléer
Salt & citronpeppar

 Gör såhär:

Mortla cornflakesen så det blir finfördelat. Torka av den tinade fisken, krydda runtom. Panera fisken i mjöl, doppa därefter i ägg och sist i cornflaken. Stek i rikligt med smör. Stek fisken tils den är gyllenbrun.

0 reaktioner på ”Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Kommentera