Amerikanska Citron & vallmomuffins med champagneglasyr


Sugen på citronmuffins och testade att tillägga lite vallmofrön med inspiration från leilas kaka! Champagneessens har jag beställt på nätet så jag testade tillägga den i glasyren! Usch och fy säger jag bara, bortkastade pengar för den kommer jag aldrig använda igen! 🙁

Själva muffinsen blev perfekta så nästa gång ska jag testa med en philadelphia glasyr!

Det här behövs till 6 stora:

Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ citron (skalet & saft)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr
Ca 2 dl florsocker
2 msk citronsaft
1 msk vatten
någon droppe gul hushållsfärg (hade bara grön)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst, blanda i äggen, ett i taget.
Tillsätt rivet citronskal och -saft. Rör i vetemjöl blandat med bakpulver, vallmofrön & vaniljsocker.
Häll smeten till 3/4 i formarna och grädda muffinsen 10-15 min.
Låt kallna. Blanda till glasyren och bred ovanpå.

Fyll till 3/4 i formen..

 Såhär långt är allting lugnt… 😀

Sen hände något, kanske ser snyggt ut men skenet bedrar! 😀

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Amerikanska Citron & vallmomuffins med champagneglasyr