Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde


En riktigt god sötsyrlig Italiensk citronkaka som doftar härligt friskt av citroner! Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj! 😉 Mmm, och ät den tillsammans med en klick ingefärsgrädde! Så himla gott till kvällsfikat!

Botten

2 ½ dl vetemjöl
100 g smör (rumsvarmt)
½ dl florsocker

Gör såhär:
Gör en deg och smörj en rund form med löstagbar kant.
Grädda pajskalet i 20 min i 175 grader

Kräm

2 ägg
saften från en citron
1½ dl socker
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Riv skalet av en citron

Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt , rör ihop resten av ingridienserna och blanda med ägg/socker smeten. häll över pajskalet och grädda i 20-25 min i 175 grader.
Sikta florsocker över kakan direkt efter den kommer ur ugn, samt lite mer florsocker då den svalnat helt!

Ingefärsgrädde:

2½ dl grädde
2 tsk riven ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker

Vispa grädden och blanda ner ingefäran & socker.

Smeten över pajskalet..

Klar Citronkaka!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde

  • Daniella - BakeCake

    Vilken jätte fin blogg du har, verkligen! Underbara recept och för att inte tala om bilderna! Kommer helt klart att kika in här många fler gånger!

    Och du får gärna kika in på min blogg och om du vill så skulle jag bli jätte glad om du kunde lämna en kommentar om vad du tycker då jag håller på att bygga upp den efter allas önskemål!

    Ha det bra!
    Kram Daniella

  • Maria

    Mmm det där lät väldigt gott! Fina bilder! Jag kör blogspot och har jätteproblem så fort jag försöker lägga in mer än en bild per inlägg 🙁

    En syrlig citronpaj (håller med, mer paj än kaka) tror jag det blir här hemma framöver!

    Maria

  • Lena

    Oj, detta var läckert! Enkelt att göra, men känns raffinerat. Fin eftersmak, länge.

    Tack hälsar hela familjen. (Och säkert många framtida gäster.)

  • Elin

    Vi bakade denna en kväll för att avnjuta till en kopp Earlgreyte. Den blev fantastiskt supersmarrig! Hade i en aning mindre socker, körde den lite längre i ugnen. Det beror nog väldigt mycket på hur stor form och hur stora citroner man har hittat… tack för ett av de bästa efterrättsrecepten nånsin!