Chokladbollar med Rom

En lite annan variant på Chokladbollar! Gott med lite annan smaksättning ibland, lite mer vuxen godis.. 🙂 Vad brukar ni piffa till era med?

Det här behöver du:

100 g smör
1½ dl socker
3 dl fiberhavregryn
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe
2 msk ljus sirap
Rom eller Romessens enligt smak

Gör såhär:
Vispa först smör och socker pösigt, helst med elvisp eller assistent. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör en stund. Rulla sedan bollar av smeten, så stora du vill ha dem, och rulla dem sedan i kokos, pärlsocker eller strössel.

Till dessa använde jag mig av rörsocker som jag fick på posten härom dagen, perfekt att det kommit ett socker som är ekologiskt, fairtrade märkt & kravmärkt! Gyllengult rörsocker från Paraguay som kan användas istället för strösocker!0 thoughts on “Chokladbollar med Rom”

  • Vad lustigt, vi (jag och lilltrollet) har precis gjort chokladbollar vi med 🙂 Dessa var dock barnvarianten så dom är inte smaksatta med något extra, men nu när du säger det så vore det spännande att testa med…..baileys kanske 🙂

  • I jul så gjorde jag chokladbollar med whiskey i. Jag ersatte kaffet/vattnet med en rökig whiskey och det blev kanongott! Dock var de kanske inte så barnvänliga 🙂

  • Jag brukar hälla i en skvätt rom både här och där. Man favorit är en inhemsk från Österrike som åker ner i både varm choklad, cola och kladdkaka. Men kalasets favorit ett år var cocostoppar som piffats till med lite rom.. Mmm..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *