Vitlöksdoftande Kycklinggryta med Kokosmjölk

Idag testade en annan variant av Vitlöksdoftande kycklinggryta, denna gång med kokosmjölk i. MUMS! Den var jättegooood…. Härligt kryddig med ordentligt sting i! 😀
Att få till en tjusig bild av denna typ av mat är inte det lättaste, blir bara glansigt och.. ja inte vidare snyggt! Men gott var det…

Det här behöver du:

4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
6 msk chilisås
3 tsk ingefära
salt & svartpeppar
1 röd paprika
300g purjolök
2 dl grädde
1 burk kokosmjölk

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen (inkl marinaden) tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och kokosmjölk och låt puttra 6-7 min. Smaka av!
Servera med tex klyftpotatis eller ris & sallad.

Kycklingen i marinaden, dax att steka!

I med massa godsaker…

Gräddig och god! 🙂

14 reaktioner på ”Vitlöksdoftande Kycklinggryta med Kokosmjölk

  1. Ser gott ut! Precis börjat gilla kokosmjölk- så detta recept ska testas. Jag gjorde en god förrätt med jätteräkor, tomat, fetaost, färska örter med mera som jag varmt kan rekommendera! 🙂

  2. Grymt härligt och vackra foton dessutom! I sånna där grytor brukar jag alltid toppa med lite ostronsås, det gifter sig så sjukt bra med kokosmjölk, ingefära, chili och sånt där! 🙂

  3. Låter gott!
    Jag tänker testa, när du skriver chilisås. Använder du Chilisås hot, Sweet Chilisås eller helt vanlig chilisås?

  4. Använder detta som grund recept till min gryta, men som vanligt har jag svårt att följa recept så fick bli en hel tuotch av ”en stänk av Bella” (som jag kallar det! Men låter fruktansvärt gott alltså! & Vitlöken är ju underbar med så mycket som det är!

    Samt gjorde sweet chilli sås igår så bytte ut den mot Curry och mango sås istället 🙂

Kommentera