Italiensk Salami & Brie Paj med Pesto


Denna paj kom till när vi stod och gnuggade geniknölarna och tittade in i kylskåpet på utbudet av rester. Jisses vilken goding! Den är något av en favorit paj nu 🙂 Passar perfekt som bjudmat eller till en buffé!
Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röracreme fraiche och örter.

Det här behöver du:

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten

Fyllning 1:

100 g Salami (skuren i bitar)
100 g Brieost (skuren i bitar)

Fyllning 2:

2 ägg
2 dl grädde
1 msk grön pesto
1 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
salt, peppar & Kryddor (valfria)
Körsbärstomater

Gör såhär:

1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
Lägg i en plastpåse i kylen 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. (Jag använde en med löstagbarbotten). Nagga botten och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
2. Strö salami & Brie över botten.
3. Rör ihop alla ingridienser i fyllning nr 2. (Utom tomaterna). Häll röran över Salami/brie blandningen. Placera ut tomaterna på toppen.

Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Servera med en god sallad!

Italiensk salami med peppar, Körsbärstomater och Brieost…

Salami och Brie i den förgräddade pajen…

Klar att gräddas…

Rykande färsk Salami & Briepaj…

Servera Pajen med en smaskig sallad..


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Italiensk Salami & Brie Paj med Pesto