Italiensk Salami & Brie Paj med Pesto

Denna paj kom till när vi stod och gnuggade geniknölarna och tittade in i kylskåpet på utbudet av rester. Jisses vilken goding! Den är något av en favorit paj nu 🙂 Passar perfekt som bjudmat eller till en buffé!
Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röracreme fraiche och örter.

Det här behöver du:

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten

Fyllning 1:

100 g Salami (skuren i bitar)
100 g Brieost (skuren i bitar)

Fyllning 2:

2 ägg
2 dl grädde
1 msk grön pesto
1 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
salt, peppar & Kryddor (valfria)
Körsbärstomater

Gör såhär:

1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
Lägg i en plastpåse i kylen 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. (Jag använde en med löstagbarbotten). Nagga botten och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
2. Strö salami & Brie över botten.
3. Rör ihop alla ingridienser i fyllning nr 2. (Utom tomaterna). Häll röran över Salami/brie blandningen. Placera ut tomaterna på toppen.

Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Servera med en god sallad!

Italiensk salami med peppar, Körsbärstomater och Brieost…

Salami och Brie i den förgräddade pajen…

Klar att gräddas…

Rykande färsk Salami & Briepaj…

Servera Pajen med en smaskig sallad..

0 reaktioner på ”Italiensk Salami & Brie Paj med Pesto

  1. Härlig paj med Medelhavssmaker. Hoppas du följer med på min Matresa dit den här gången också 🙂
    Åker i morgon till Cypern på 6 veckor. Så den här gången blir det Cypriotisk inspiration, ska bli jättehärligt att lämna iskylan.

    Tittar in här då och då och ser på allt läckert du lagar även när jag är där 😉

Kommentera