Vegetarisk Tacopaj med Quorn


Igår hade vi gäster och hade velat fram och tillbaka på att hitta en maträtt som skulle passa alla deltagare! 🙂
Slutade med en Vegetarisk tacopaj med Quorn färs. Tillbehören var blandsallad med sumak, färsk ananas, nachos, salsa, och kryddad creme fraiche dipp! Alla åt så det verkade va bra… 🙂

Det här behöver du till pajskalet:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning 1:

400 g vegetarisk färs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 pressad klyfta vitlök
½ färsk hackad chili
½ tärnad gul paprika
100 g majskorn (en burk)

Fyllning 2:

3 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk salsa sås
1 msk sweetchili sås
salt, peppar & kryddor (valfria)
Körsbärstomater
1 påse riven ost

Gör såhär:

Lägg ugnen på 225C. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform (eller annan form med löstagbar kant) och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.

Bryn färsen tillsammans med chili, vitlök och paprika. Häll sen på tacokryddan och vattnet. Låt sjuda en stund och blanda sen i majskornen. Placera ut detta på pajbotten.

Blanda ihop alla ingridienser i fyllning 2 och bred ut på toppen, tomaterna placeras ut på toppen som garnering. Grädda i 225 grader i 20-25 min.

Chili & färs fräser i pannan…

Fyllning 1 är klar…

Nachos med ostsmak..

Färsk ananas…

Blandsallad med sumak

En suddig bild på den klara pajen..



Lite sött som avslutning passade bra!

Tack för igår L, J & B… 🙂


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Vegetarisk Tacopaj med Quorn