Julens Goda Knäck

Julkänslorna har börjat infinna sig i vårt hus! Bara 4 dagar kvar att jobba och sen har man semester 20 dagar.. skööönt! Då blir det till att njuta med familjen där i vårt östra grannland…

Imorgon kväll ska vi ha gäster och fira vår egen ”lilla jul” med sötaste L och hennes föräldrar… Till Glöggen/julmusten blir det lite smågott, bla dessa knäck!

Det här behöver du: ca 30 st

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk smör
½ tsk vaniljsocker
50 g hackad sötmandel

Gör såhär:

Blanda sockret, grädden, sirapen & smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, rör om med träslev så allt blandar sig ordentligt. Låt knäcken småkoka på låg värme utan att röra om! Efter ca 10-12min, gör ett kulprov. Fyll ett glas med kallt vatten, ta en tesked av knäcksmeten och slå i vattenglaset! Ta upp knäcken från botten, Kan du forma smeten till en kula är knäcken färdig, häll i mandeln i smeten och ta bort från spisen! Häll upp i knäckformar. Låt stelna i kylskåpet…

0 reaktioner på ”Julens Goda Knäck

  1. Härligt det låter med 20 dagars semester.

    Knäck är absolut ett måste på julbordet, gott med vanilj i, det tror jag aldrig jag testat.

    Ha en bra kväll!

  2. Låter himla mysigt! Javisst är knäck ett måste, det luktar gott och riktig julstämmning infinner sig, jag brukar dock vägra koka knäck tills första snön har kommit, jag hoppas jag inte behöver vänta så himla länge till! 🙂 Trevlig helg på er!

Kommentera