Ryggbiff, Bearnaisesås & Krispiga Klyftpotatisar

Så löd dagens middag ikväll… Klyftpotatisarna är en vidareutveckling av receptet jag hade från Jamie Olivers kokbok!
Ryggbiffen hade jag i marinad (soja, olja, honung, salt, peppar + kryddor från Jamie) i en plastpåse 1 h innan jag stekte dem i en grillpanna.
Bearnaisesåsen är köpt och kommer naturligtvis från Lohmanders. 😉

Det här behöver du:

1½ kg potatis
6 morötter
Flingsalt, nymalen svartpeppar & Ekrökt Chili med Paprika (lite potatiskrydda)
Olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotsakerna om du vill, dela morötterna på längden och potatisen i 4 delar.
Lägg potatis och morötter i en kastrull med lättsaltat kokande vatten. Koka i 10 minuter. Låt allt rinna av i ett durkslag tills all vätska ångats bort. Lägg morötterna i en oljad ugnsform. Fluffa till potatisen ordentligt i durkslaget! (då får de en god krispig yta sen). Häll potatisen i formen och krydda med salt, peppar & Ekrökt Chili med Paprika (potatiskrydda), rör runt väl så allt täcks av oljan. Sprid ut i ett lager så de inte ligger ovanpå varandra. Ställ in i ugnen ca 40 min ändra sen ugnen till grillfunktion och kör dem 5-10 minuter till!

PS: Jag hör till kategorin matlagare som definitivt inte tycker ”less is more” med kryddning, kryddar man inte – smakar det inte enligt mig! Så var inte rädda att krydda maten…Utan kryddning blir maten så platt och tråkig.. 😉



4 thoughts on “Ryggbiff, Bearnaisesås & Krispiga Klyftpotatisar”

  • Det där är min absoluta favvo-helg-mat!!! Och sambons också tack o lov! Lohmanders är självklart till… VÄLDIGT frestande bild också 😉 Ha det bra! MVH Anna

  • Ser riktigt gott ut!! Kan du inte ange mängden ingredienserna till marinaden? ( En nybörjare ska nämligen försöka sig på detta recept) 😉
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *