Sirapsrutor


Tanken var att göra en Filmjölkslimpa men stannade till då jag hittade denna hos Hallon & Blåbär, de såg ju underbart god ut! GOD var precis vad de var också… 🙂

Det här behöver du:

ca 30 st
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt (Jag tillade 1 tsk brödkryddor också)
3 msk ljus sirap
12-13 dl vetemjöl special

Gör såhär:
Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.

Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 14-16 bitar. (Mina blev 11 st, totalt 22)
Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.

Om man vill ha dom lite högre och luftigare, låter man dom jäsa ytterligare ca 20 minuter, då blir dom som på bilden. Vill man ha dom åt det plattare hållet skickar man in dom direkt i ugnen.

Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Sirapsrutor