Skaldjurspasta – Frutti di mare 8


Nu har leken skicka vidare gått runt ett varv! Det har varit en kul resa att se vad alla skickat vidare till nästa och vi borde absolut starta en ny runda snart! Hoppas fler vill haka på då! 🙂

Jag är så glad för det recept jag fick av Pinglan för det har redan gått upp till att vara en av mina absoluta favorit pastarätter! 🙂 Även Emmis håller med skulle jag tro, för begär man mer mat 3 ggr – då är det GOTT!
Dock utelämnade jag musslor och använde mig av kräftstjärtar & räkor! Men såsen är gudomligt god så ni kan använda er av vilka skaldjur ni gillar bäst…

Skaldjurspasta
4 portioner

4 portioner pasta
1 brk musslor i lag (170g) (använde räkor)
1 brk kräftstjärtar i lag (170g)
1 dm purjolök, det vita
4 vitlöksklyftor
0,5 tsk samal oelek
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
80 g gorgonzola
parmesanost
1 tsk timjan (använde dill)
0,5 dl vitt vin
salt & peppar
smör

Gör så här:
Sätt igång pastakoket och öppna burkarna med musslor och kräftstjärtar och vippa dem i durkslaget så att de får rinna av.
Skala vitlöken, hacka purjon fint och skär gorgonzolan i små bitar.
Sätt den tjockbottnade kastrullen på spisen. Lägg i lite matfett. Pressa i vitlöken när det börjar fräsa.
Lägg sedan i purjon, rör om och sänk värmen, det får inte bli bränt. När det inom kort doftar vitlök i hela huset är det dags att vippa ner creme fraiche, vin och resten av godsakerna utom musslor och kräftstjärtar. Krydda! Rör om ordentligt och höj värmen, nu ska det småkoka i 2 minuter. Lägg i musslorna och koka ytterligare 1 minut.
Stäng av spisen och låt kastrullen stå en stund.
Rör ner kräftstjärtarna strax före servering, annars blir de sega. Rör ihop pastan med såsen,
Servera i djupa tallrikar, riv över parmesanost.

Smaklig måltid!

God goda såsen puttrar på spisen….

Mmm jättegott!

Vårt favorit vittvin ”Bolla Soave” fick stå till tjänst en måndagkväll…

Tack så mycket Ingela! 🙂


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Skaldjurspasta – Frutti di mare