Sjömansbiff


Sjömansbiff är riktig husmanskost! Här hemma är det en bland Hs favorit rätter, dock brukar inte sjömansbiff innehålla morötter men jag vill ha det i min… Grytan blir godare nästa dag då man värmer upp den, så gör gärna en ordentlig gryta så det räcker flera dagar!

sjömansbiff

Det här behöver du:

500 g benfritt nötkött
2 st medelstora gula lökar
8-9 st potatisar
3-4 morötter
2 dl buljong från tärning
33 cl mörk öl
1 st lagerblad
1 tsk timjan
salt & svartpeppar
smör och olja till stekning
hackad persilja till servering
vatten så det täcker allt

Gör så här:
1. Skala och skiva löken. Skala potatisen och morötterna. skär dem i 1 cm tjocka skivor.

2. Skär köttet i skivor och banka ut dem lite. Bryn köttet i en stekpanna med smör och olja. Salta och peppra. Stek sedan löken vackert brun och lyft upp den. Fräs ur pannan med lite buljong.

3. Varva kött, lök, potatis och morötter i en gryta och slå över fonden från pannan och fyll på med öl och mer buljong så att det täcker. Lägg i lagerblad och timjan. Låt grytan småkoka tills köttet känns mört. Smaka av och strö hackad persilja över. Servera.

Puttrar på spisen

November -09 011


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Sjömansbiff