Kladdkaka med Kanel och kardemummafudge

Årets vinnare av Kladdkake SM (Min goda sida) hade denna kladdkaka som bidrag, den både låter, ser och smakar underbart god!
Jag ändrade lite på receptet så det passade vad jag hade hemma i skåpen…

kladdkaka

Det här behöver du:

Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smör

Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 msk sirap
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
200 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.

Koka upp grädde, sirap och kryddor i en kastrull, rör ner chokladbitarna i grädden och rör om tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.

Servera med lättvispad grädde.

0 reaktioner på ”Kladdkaka med Kanel och kardemummafudge

  1. Va kul att du testade kladdkakan! Jag har också använt sirap istället för honung nån gång. Däremot har jag inte testat med malda kryddor – men det går säkert lika bra det med! 🙂

  2. Vilket sammaträffande! Jag hade precis börjat dra fram grejer för att baka den här kakan i eftermiddag, jag har hört från så många håll att den ska vara så god. Kan inte vänta tills jag får provsmaka den! (Kan tänka mig att smeten är god! 🙂

Kommentera