Ugnrostad Potatis, Palsternacka & Morot – Jamie Oliver 6


Nu är även jag stolt ägare till en signerad Jamie Oliver Kokbok!
Tack Tommy! 🙂 Har tittat genom boken nu och hittat massa som ska testat!
Jag gillar att göra rotsaker i ugn men hittade ett nytt sätt att göra det på i Jamies bok, så att rotfruktena får en härlig krispig yta! Potatisarna var verkligen KRISPIGA! 😀

ugnsrostat

Det här behöver du: (4-6 portioner)

1½ kg potatis
6 palsternackor
6 morötter
1 hel vitlök
3 kvistar färsk rosmarin (Lämnade jag bort då jag avskyr Rosmarin)
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotsakerna om du vill, dela långa på längden och potatisen i 4 delar. Vitlöken ska egentligen inte skalas men jag gjorde det iaf.
Lägg potatis och morötter i en kastrull med lättsaltat kokande vatten. Koka i 5 minuter och lägg sen i palsternackan, låt koka ytterligare 4 min. Låt allt rinna av i ett durkslag tills all vätska ångats bort. Lägg palsternacka och morötterna i en oljad ugnsform tillsammans med vitlöken och rosmarin. Fluffa till potatisen ordentligt i durkslaget! (då får de en god krispig yta sen). Häll potatisen i formen och krydda med salt och peppar, rör runt väl så allt täcks av oljan. Sprid ut i ett lager så de inte ligger ovanpå varandra. Ställ in i ugnen ca 1 h eller tills de ser krispiga & fina ut!

Vi åt Rotfrukterna med hemmagjord Guacamole dipp, som det kommer recept på inom kort!

Krispig härlig yta!

MAT 8 149

Hemmagjord Guacamole är så GOTT!

MAT 8 151

Tack, det gjorde du bra Jamie!

jamie


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Ugnrostad Potatis, Palsternacka & Morot – Jamie Oliver