Varm choklad med Marshmallows, Grädde & Kanel

Jag älskar varm choklad som är gjord på äkta 70 % choklad, marshmallows som smälter i munnen och grädde toppad med riven choklad & kanel! Muuums… Sen om man vill hotta upp den lite går det bra att tillägga några ”droppar” 😉 päroncognac

varm choklad

Det här behöver du:
6 dl mjölk
2 msk kakaopulver
50 gram mörk choklad 70%
2 msk strösocker

Till servering:
Grädde
marshmallows
riven choklad
kanel

Gör såhär:
Blanda kakao, hackad choklad, socker samt mjölk i en kastrull. Rör och värm försiktigt tills allt löst sig.
Häll upp i en kopp, stö över några marshmallows, toppa med massa grädde, riv över choklad och pudra lite kanel på toppen! MUMS!

0 reaktioner på ”Varm choklad med Marshmallows, Grädde & Kanel

  1. Smaskens!! Tack för tipset på marsmallows som topping! När jag sett ditt inlägg måste jag bara laga det till pappa till frukosten, farsdagen till ära och han älskade den lyxiga varma chokladen 🙂

  2. Varm choklad är det bästa att krypa ihop med så här på hösten/vintern efter att ha vistats ute i snålblåsten. Att hälla i en slurk Päronkonjak låter hur gott som helst. Låter ju lite dumt att säga att jag älskar min (hehe) men som smaksättning i bakverk så är den svårtoppad. Får väl försvara mig med att alkoholen faktiskt försvinner i ugnen!

  3. åh, vad du frestas! och jag som inte har nånting av detta hemma, förutom kakaopulver. det får bli en kopp te istället 😉

    jag lånade ditt recept på langosdeg igår, sambon hade aldrig ätit langos förut och vi är båda två mycket nöjda med resultatet!

Kommentera