Fetaostgratinerad kycklingfilé i krämig sås

Man tager vad man haver blev det igår! 🙂 Det brukar bli bra.. så även denna gång!
(Dock kom lite för mycket olja med efter stekning, bort med den) 😉

kycklingfile

Det här behöver du:

4 kycklingfileér
1 burk cremefraiche
1 paket grädde (250ml)
3 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad hackad basilika
½ paket fetaost
salt, peppar & kryddor

Gör såhär:

Krydda & bryn kycklingen runtom så den får fin färg (Jag klippte den i småkuber ca 2*2 cm). Flytta till ugnsform. Blanda alla övriga ingridienser (utom fetaost), krydda valfritt och häll över kycklingen. Smula fetasoten överst. Grädda i ugn ca 20 minuter i 200 grader.

Servera med Pasta/ris och en sallad.

11 reaktioner på ”Fetaostgratinerad kycklingfilé i krämig sås

  1. jag testade att göra dina tacosknyten idag, fast jag mixtrade om receptet lite. men det var så himla gott, tack för receptet, det är en ny favorit här hemma 🙂

  2. Hittade detta underbara recept idag när jag var på jakt efter ett recept med just kyckling och fetaost. Tog dock hela filéer och gjorde någorlunda klart dom i ugnen innan jag hällde i såsen och lät det stå ytterligare 20 minuter. Kycklingen blev gudomligt mör och såsen var fantastisk! En ny favorit, helt klart 🙂

  3. Det här är ett av de mest omtyckta kycklingrecepten i familjen. Blir också mycket gott i matlåda (om det blir något över….)!

Kommentera