Källarfranska

Ännu ett toppen recept har jag hittat hos Linda! Är hemma än och både E och jag är krassliga men måste ända äta lite goda mackor! 🙂
Lättgjorda på få ingridienser, sånt uppskattas! 🙂

källarfranska

16 st
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
½ l vatten
1 msk socker
1½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt! Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!

På jäsning

MAT 8 005

Rykande färska

MAT 8 009

MAT 8 010

Varsin nybakt fralla med smör, ost, korv & smörgåsgurka! Mmmmm…

MAT 8 013

0 reaktioner på ”Källarfranska

  1. Tack för din fina hälsning i min gästbok!
    Det är så gott med källarfranska! Min man bakade såna igår, det är han som står för brödbaket nu sedan jag började jobba. Är det lördagskorv jag ser som pålägg på din macka?

Kommentera