Källarfranska


Ännu ett toppen recept har jag hittat hos Linda! Är hemma än och både E och jag är krassliga men måste ända äta lite goda mackor! 🙂
Lättgjorda på få ingridienser, sånt uppskattas! 🙂

källarfranska

16 st
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
½ l vatten
1 msk socker
1½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt! Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!

På jäsning

MAT 8 005

Rykande färska

MAT 8 009

MAT 8 010

Varsin nybakt fralla med smör, ost, korv & smörgåsgurka! Mmmmm…

MAT 8 013


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Källarfranska