Ugnsbakade äpplen med START musli och hemkokt vaniljsås


Såg ett liknande recept i senaste ELLE Mat & Vin och tänkte det får bli lite dessert ikväll då vi är lite halvkrassliga.. 😉
Hoppas ni ser nån skillnad på bilderna nu när jag skaffat en systemkamera (Canon EOS 450D) i helgen.. 😉 Vi håller på att bli riktigt goda vänner Canon & jag!

äpple

Det här behöver du:

2 stora äpplen
1 dl START Crisp´n Crunch (Choc o´Nut)
2 msk sirap
4 msk smör
1 tsk kanel

Vaniljsås:
1 vaniljstång
1 ägg
5 msk strösocker
1 msk potatismjöl
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med en lite sked. Smörj en liten form och ställ äpplena i den med snittsidan upp. Blanda muslin med sirap och kanel och fördela blandningen över äpplena. Lägg en klick smör på varje äpple och baka i ugnen 20-25 minuter. (Täck med aluminiumfolie om de blir för mörka).

Vaniljsås:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa ihop alla ingridienser i en kastrull. Låt vaniljstången ligga med i kastrullen. Koka upp såsen, när första bubblan syns drar du kastrullen åt sidan. Låt såsen svalna och ställ in den i kylskåp över natten. Servera äpplena med såsen!

(Om ni inte vill joxa med såsen så springer ni och köper färdig kokt) 😉

Ps: Ni kan ännu tävla i START tävlingen, nästan inga bidrag har inkommit så chanserna är mycket goda! 🙂

MAT 7 123


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Ugnsbakade äpplen med START musli och hemkokt vaniljsås