Ugnsbakade äpplen med START musli och hemkokt vaniljsås

Såg ett liknande recept i senaste ELLE Mat & Vin och tänkte det får bli lite dessert ikväll då vi är lite halvkrassliga.. 😉
Hoppas ni ser nån skillnad på bilderna nu när jag skaffat en systemkamera (Canon EOS 450D) i helgen.. 😉 Vi håller på att bli riktigt goda vänner Canon & jag!

äpple

Det här behöver du:

2 stora äpplen
1 dl START Crisp´n Crunch (Choc o´Nut)
2 msk sirap
4 msk smör
1 tsk kanel

Vaniljsås:
1 vaniljstång
1 ägg
5 msk strösocker
1 msk potatismjöl
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med en lite sked. Smörj en liten form och ställ äpplena i den med snittsidan upp. Blanda muslin med sirap och kanel och fördela blandningen över äpplena. Lägg en klick smör på varje äpple och baka i ugnen 20-25 minuter. (Täck med aluminiumfolie om de blir för mörka).

Vaniljsås:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa ihop alla ingridienser i en kastrull. Låt vaniljstången ligga med i kastrullen. Koka upp såsen, när första bubblan syns drar du kastrullen åt sidan. Låt såsen svalna och ställ in den i kylskåp över natten. Servera äpplena med såsen!

(Om ni inte vill joxa med såsen så springer ni och köper färdig kokt) 😉

Ps: Ni kan ännu tävla i START tävlingen, nästan inga bidrag har inkommit så chanserna är mycket goda! 🙂

MAT 7 123

0 reaktioner på ”Ugnsbakade äpplen med START musli och hemkokt vaniljsås

  1. Tank vad bra Start! är ibland. Jag brukar ha det när jag gör desserter med jordgubbar och grädde på somrarna för att få något att knapra på!

    Jag kör också med Canon. Visst blir det stor skillnad? 🙂

Kommentera